Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Berkesan Sebelum Muka Berlubang

Jerawat ni bukan saja ditakuti oleh para remaja, malah mak-mak pun takut. Keluar satu jerawat pun dah risau tahap gaban. Apatah lagi yang siap tinggalkan parut. Mesti korek sana sini nak cari cara menghilangkan parut pulak lepas tu.

 

Jerawat ni ada 2 jenis, disebabkan oleh hormon atau jenis cyst. Walaupun kedua-dua jenis jerawat ini mempunyai sebab yang berlainan, tapi simptom dan appearance nya tetap juga sama. Masalah paling utama bila ada jerawat ni adalah, walaupun jerawat dah tak ada, tetapi ia meninggalkan parut yang susah nak dihilangkan.

Jadi, untuk menghilangkan parut tu, secara semulajadi, tanpa merosakkan kulit kita, maka kita hendaklah mengambil langkah secara sihat, menggunakan makanan semulajadi dan juga vitamin. 
Vitamin E, amat efektif bagi masalah ini dan jika hanya anda mempunyai masalah parut jerawat yang sederhana. 

Bagaimana Vitamin E Membantu Merawat Parut Jerawat?
Korang tau tak, jerawat akan menarik kelembapan kulit dan akan menyebabkan kulit mula kering. Ini yang menyebabkan terjadinya parut, walaupun bila jerawat dah tak ada. Maka masa ni lah vitamin E dapat membantu. Terdapat komponen di dalam vitamin E yang menjadi ‘healer’ semulajadi yang sangat efektif. Ia membuatkan kulit akan menjadi lebih lembut dan licin, serta meningkaykan pengaliran darah ke tisu kulit dan melembabkannya. 
Jika
disapukan secara terus ke kulit pulak, ia akan membantu meningkatkan
proses penghasilan tisu dan membantu pertumbuhan semula kulit. Maka,
bila ini berlaku, maka ia mampu menyembuhkan parut dan menjadikan kulit
lebih lembut. 
Vita-E Complex Shaklee, Vitamin E Lengkap Untuk Kulit  
Jika anda mempunyai masalah dalam pengambilan makanan yang bersumberkan vitamin E yang tinggi, seperti kekacang dan sayur hijau, maka pengambilan makanan tambahan seperti Vita-E Complex Shaklee ni boleh membantu anda. 

Merupakan vitamin E terlengkap yang berada di pasaran dengan gabungan 8 jenis vitamin E (alpha, gamma, beta dan delta) dan diperbuat daripada soya organik dan minyak biji gandum. Ia juga mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E. 

Setiap kapsul Vita-E Complex ini mengandungi 400IU vitamin E, memenuhi keperluan seharian badan kita untuk memelihara kesihatan. Tapi kalau nak fungsi mengurangkan kesan parut, maka pengambilan 2 biji sehari untuk 2 kali pengambilan adalah disarankan.

Clearence Sale!! Beli 2, Dapat Diskaun 50%

Ini yang best, bulan Oktober 2015 ni memang bulan kecantikan Shaklee. 

 

Dengan setiap pembelian 2 botol Vita-E Complex Shaklee ni, anda akan mendapat separuh harga sahaja. Tapi kene beli 2 lah yer. Kalau beli 1 harga penuh lah jawabnya. Sebotol Vita-E Shaklee ni harganya hanya RM149 (tak termasuk kos pos yer). 

Beli 2 botol Vita-E Complex dengan harga RM149 sahaja. Kalau tak, RM298

Kalau nak lagi jimat, boleh join member. Bulan ni last tau sapa join member dapat free Vitalea (multivitamin) berharga RM88.75. 

Jadi bagi anda yang berminat nak tahu khasiat lain vitamin E ni, dan nak buat order, boleh lah hubungi saya 😉

3 Comments

  1. titan 9 October 2015
    • Umie 10 October 2015
  2. Fatin 9 February 2016

Leave a Reply