Lepas 2 Bulan Kahwin, Terus Positif, Walaupun Doktor Kata Susah Mengandung

Saya ni seorang yang aktif bersukan. Tinggi dalam 157cm, berat dalam 55kg je. Kira semua ok lah.


PERIOD HANYA 2-3 KALI SETAHUN

Tapi saya ada satu masalah. Saya dari dulu memang jenis period tak teratur. Dalam hati selalu kata . “alah, biasa je tu. Ok apa, jimat sikit pad”
Kalau setahun tu setakat 2-3 kali je period. Tapi setiap kali period memang cukup 7-8 hari lah. 
Sampai satu hari, saya tercerita dengan seorang akak ni. Peramah sangat kan? 😉 Rupanya akak ni seorang doktor pakar. Dia suruh datang ke hospital tempat dia kerja. 

DISAHKAN MENGHIDAP PCOS

Lepas pemeriksaan, dia kata saya ada polycyst. Polycystic ovarian syndrome, PCOS nama nya. 
Lepas 2-3 kali pemeriksaan, doktor sahkan memang PCOS. Dan mula bagi saya pil hormon. Sebab nak betulkan hormon dia kata.
Yang paling saya ingat, dia kata “Kalau awak kahwin nanti, susah nak dapat anak ni “. Terkedu, terkujut ah engkau. Mau tak terkejut, 2 bulan lagi nak kahwin. Tak nak lah takde anak. Huhhuhuhu .
Bermulalah episod makan pil hormon. Sekali dua makan berat terus naik. Saya stop terus. Tak boleh jadi ni.  Nak kawen ni. Gemuk nanti.
Saya mulalah mencari kaedah lain nak ‘hapuskan’ cyst ni. Kaedah yang lebih selamat dan berkesan. 
Baca punya baca, godek punya godek, terjumpa beberapa testimoni PCOS dan VIVIX Shaklee. Masalahnya harga pulak. Tapi bila pikir, nak ada anak ke tak nak, saya tutup mata je lah 😃

KAHWIN DAN MENGANDUNG

Long story cut short, saya pun kawen dengan meriah nya. Tup tap tup tap, dah masuk 2 bulan.
Satu hari, saya dan suami demam. Memang terbongkang dua-dua. Nenek cakap, kau mengandung kut. Aih, pelik betul. Tak mungkin cepat sangat. Muka dah merah malu di situ. 😉
Kitorang terus buat UPT. ADA 2 LINE KAT STRIP TU. POSITIVE!!!
Rasa nak melompat je terus. Alhamdulillah. Subhanallah. Rasa bahagia. Terus teringat doktor tu kata apa. Memang aturan Allah lebih baik. 
Pergi terus jumpa doktor tu balik dan scan tengok betul ke pregnant. Dia kata betul. Dah 5 minggu.

CYST HILANG

Dan yang paling membahagiakan adalah apabila dia kata, cyst satu pun takde dah. 
Saya mengandung dengan selamat sehingga melahirkan putera pertama kami. 
Inilah kisah Shaklee effect saya. 
Selain mengecut dan menghilangkan semua cyst ,Vivix Shaklee juga membantu saya:
  • lebih bertenaga
  • period teratur setiap bulan
  • kulit semakin lembab
  • berat badan terkawal
  • emosi lebih stabil
Sekianlah kisah si adik muda yang berjaya mengandung dengan ikhtiar VIVIX serta doa yang tidak putus. 

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENGECUTKAN CYST

Vivix merupakan sebatian botani yang kaya dengan polyphenol dan resveratrol. Ia diperbuat daripada beberapa bahan semulajadi dan anggur muscadine adalah bahan utamanya. 
Satu kajian yang telah dikeluarkan pada tahun 2010 mendapati resveratrol ( bahan antioksida yang dijumpai di dalam anggur) mempunyai kebaikan dalam mengawal berlakunya tekanan oksidatif dan peningkatan insulin di dalam tisu sekitar cyst yang mengakibatkan pembiakan sel yang tidak terkawal. 
Seperti antioksida lain, resveratrol mengurangkan tekanan oksidatif, tetapi yang lebih penting adalah ia juga merupakan anti-pembiakan tidak terkawal yang mana sangat terkenal dalam merencatkan perkembangan sel barah dan menggalakkan kemusnahan sel barah.
Menurut satu kajian, resveratrol membantu menurunkan kadar hormon testosteron dalam pesakit polycystic ovarian syndrome. 

The Endocrine Society. (2016, October 18). Resveratrol can help correct hormone imbalance in women with polycystic ovary syndrome: Supplement lowers testosterone levels in women with common cause of infertility. ScienceDaily. Retrieved March 12, 2017 from www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161018143436.htm

Selain itu, pengambilan resveratrol yang yang bertindak sebagai antioksida yang tinggi juga membantu mengawal dan mengurangkan komplikasi cyst dan fibroid, seperti anemia, masalah kesuburan dan mengecutkan saiz fibroid dan cyst. 

Ini terjadi apabila resveratrol membaiki sel-sel yang rosak kembali kepada normal. 

Baca lebih lanjut mengenai resveratrol di sini

MANA NAK DAPATKAN RESVERATROL TERBAIK?

Resveratrol kini boleh didapati dengan mudah di pasaran Malaysia melalui Vivix keluaran dan di’patent’kan khas untuk Shaklee. Vivix diperbuat daripada bahan-bahan yang mengandungi kadar resveratrol yang tinggi. Ia merupakan satu-satunya supplement di Malaysia yang mempunyai kandungan resveratoral yang tinggi.


Untuk mendapatkan vivix dengan mudah, anda boleh klik di bawah.



Atau boleh hubungi saya di 012.887.9897 untuk maklumat lanjut, pertanyaan dan pembelian

SITHY
012.887.9897
ID:919085
sithyharjieah@gmail.com


2 Comments

  1. Khairul Zamri 1 April 2017
    • Umie 3 April 2017

Leave a Reply