Power Pumping : Cara Mudah Banyakkan Susu Badan

Ada customer tanya. Dia tengah pantang masuk hari ke 20. Tapi, dekat 2 minggu dah dia tak susukan anak. Sekarang drop dah susu. Baby pulak seh sedap susu boto. Dia tanya, ada ke lagi peluang nak menyusukan anak sendiri?
Akak jawab, ada dik. Try buat teknik power pumping. 

 

APA ITU TEKNIK POWER PUMPING?

Teknik power pumping adalah solusi kepada sesetengah golongan ibu mengalami masalah susu betul- betul kering. Pam keluar setitis dua walaupun dah pulun 15 minit setengah jam. Jangan risau, kita boleh cuba power pumping technique
Secara asasnya  Power Pumping dibuat pukul 12 tengah malam atau waktu ofis pun boleh, janji waktu tu adalah waktu yang kita paling tenang dan relax.

 

BAGAIMANA CARANYA?

 

1. Mulakan pam breast belah kanan 10 minit, pastu rehat 10 minit.

 

2. Pam pulak breast belah kiri 10 min, pastu rehat 10 minit.
3. Ulang semula step 1 dan step 2 sampai cukup 1 jam.

 

Paling bagus kalau ada double pam, anda boleh pam kedua- dua breast selama 10 min, kemudian rehat 10min. Pam lagi 10 min, dan rehat 10 minit sampai 1 jam.

 

KALAU TAK KELUAR JUGAK?

 

Its ok jika yang keluar setitis dua je. Atau keluar angin je. Jangan risau. Breast anda masih perlu menyesuaikan diri dengan rangsangan untuk menghasilkan susu. Usaha anda pasti akan berhasil. Teruskan rutin sampai keluar susu.

 

 

Disamping tu jangan tinggalkan direct feeding dan kerapkan pam 2 jam sekali. Breast ni kalau kerap di rangsang, insya-Allah dia akan dapat message ‘milk has to be produced!’ Jadi lama- kelamaan susu akan terhasil juga 🙂

 

BANYAKKAN SUSU DENGAN MUDAH

Salah satu punca susu merosot, selain daripada kurang diberikan kepada bayi adalah kurangnya nutrisi pada tubuh badan si ibu, ataupun emosi ibu yang sering terganggu.
Dalam Shaklee, terdapat satu set Bersalin Shaklee yang membantu melengkapkan nutrisi ibu, agar badan si ibu segar, cergas serta emosi terkawal.Bila badan ibu cukup nutrisi, emosi ibu terkawal, maka otak lebih senang merangsang payudara untuk menghasilkan lebih banyak susu kepada bayi.

Set Bersalin ShakleeUntuk mengetahui lebih lanjut mengenai fungsi setiap satu supplement set Bersalin Shaklee ni, bolehlah baca di sini.

 

Untuk mendapatkan Set bersalin Shaklee ni, anda boleh dapatkan ia secara online, di sini. Pembayaran menggunakan kad kredit dan debit kad dibenarkan di sini. Pengeposan supplement akan dilakukan oleh pihak Shaklee.
Atau, anda juga boleh menghubungi saya sendiri di 012.887.9897 untuk saya bantu dengan pembelian set Bersalin Shaklee ini. Atau sekiranya anda hanya inginkan supplement untuk menambah susu badan pun, boleh hubungi saya.

 

Jadual pemakanan Set Bersalin Shaklee dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian dari kami, umieohumie.com sahaja. Harap maklum.

 


Leave a Reply