6 Cara Merawat Serangan Gout Dengan Segera Dari Rumah

“Dah berpuluh tahun menghidap gout. Salah makan sikit, mulalah kaki sakit. Banyak benda tak boleh makan. Dahlah nak hidap sakit tu lama. Puas cuba macam-macam pun masih sakit lagi. Cuba share sikit apa lagi cara rawatan yang ada, senang nak buat kat rumah?

Nilah yang biasa kita dengar dari penghidap gout. Betul tak?

Kristal Di Sendi, Punca Gout

Gout ni sejenis penyakit arthritis, dan kebiasaannya dihidap oleh kaum lelaki.

Gout disebabkan oleh kadar asid urik yang berlebihan di dalam darah. Kebiasaanya, asid urik ni tak mendatangkan kemudaratan. tetapi bila dah terlampau tinggi, ia akan membentuk kristal yang mengeras di bahagian sendi.

Sekali sakit ni, ia kan menyebabkan rasa sakit yang amat sangat, bengkak di sendi-sendi terutama di bahagian ibu jari kaki. Bila kena serangan ni, memang rasa nak nangis lah. Dahlah nak hidap sakit serangan tu bukan seminit dua. kadang-kadang makan seminggu.

Serangan ni, boleh kena berulang kali sehinggalah gout tu dirawat sepenuhnya.

 

Rawat Serangan Gout Dari Rumah Dengan Segera

Bila terjadinya serangan gout, yang kebiasaannya akan berulang-ulang, beberapa perkara ini anda boleh cuba:

#1. Rehatkan sendi yang sakit sehingga serangan berkurangan atau selama 24 jam

#2. Tinggikan bahagian sendi yang sakit. Contohnya letakkan kaki di atas bantal ke.

#3. Ambil ais, dan tuam di bahagian sakit bagi mengurangkn bengkak

#4. Ambik ubat anti-pembengkakakan (anti-inflammatory). Tapi bukan aspirin yer. Aspirin mungkin akan menaikkan kadar urik asid dan menyebabkan ia semakin teruk.

#5. Minum air kosong degan banyak, bagi mengeluarkan asid urik.

#6. Jika terdapat Set Gout Shaklee di rumah, telan je terus

Set Gout Shaklee Membantu Kurangkan Sakit Gout

Set Gout Shaklee ni terdiri daripada

#1. Vivix 

Vivix membantu memperbaiki sel-sel yang rosak akibat pembentukan kristal di bahagian sendi serta merupakan sejenis anti-inflamatory yang baik yang membantu mengurangkan pembengkakan dengan kadar segera.

#2. Alfalfa

Alfalfa menyingkan toksik dan urik asid yang berlebihan di dalam badan. Pastikan anda minum air dengan kadar yang banyak.

#3. Omega Guard

Omega amat baik untuk mengurangkan keradangan pada sendi akibat gout

Vivix Alternatif Terbaik Elak Serangan Gout Berulang

Vivix adalah suplemen paling baik buat pesakit gout. Terutama anda yang sudah ada kerap mendapat serangan gout.

Ianya adalah campuran lazat tumbuhan botanikal seperti;

Polygonum Cuspidatum
Muscadine Grape
European Elderberry
dan; Purple Carrot
Keempat-empat tumbuhan ini kaya dengan polyphenols. Sangat baik untuk membantu sendi pulih dan berfungsi dengan baik.

Pengambilan Vivix secara konsisten akan memulihkan sendi, sel, saraf dan yang rosak akibat gout.

Dapatkan Set Gout Dengan Segera

Untuk dapatkan Set Gout Shaklee secara online, bolehlah klik di sini. Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Vivix akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee (M).

Berita baik! Anda boleh beli Vivix pada harga lebih jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, dan terus nikmati penjimatan sehingga 20%. Beli 2 botol Vivix, dan dapat keahlian Shaklee percuma + penghantaran kurier percuma seluruh Malaysia + cash rebate bulan hadapan. Penjimatan berganda!
WhatsApp kami di 012-8879897  untuk mendaftar keahlian + pembelian vivix.
Jadual pemakanan Set Gout dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian dari kami, umieohumie.com sahaja. Harap maklum.

 

 

 

Leave a Reply