Cara Buat Facial Yang Jimat Dari Rumah

Biasanya kalau nak berfacial, kita mesti ke spa kan? Tak pun kita call je mobile spa datang ke rumah.

 

Tapi kali ni saya nak share sikit cara bagaimana kita boleh berfacial di rumah.

 

Anda boleh buat untuk diri sendiri dan suami ke, mak bapak ke. Pasti seronok.

 

Yang lagi best, murah, jimat, selamat dan berkesan.

 

Siapa yang ada blackhead/whitehead, boleh rasa ia hilang dan kulit mulus.

Resipi (facial untuk 2 orang):

1. Pecahkan 2-3 biji alfalfa dan masuķkan sedikit sahaja air. Picitkan Gentle Deep Foaming Cleanser sedikit (sebesar kuku) ke dalam campuran alfalfa. Gaul rata ( sepeti dalam mangkuk merah sebelah kanan) –> SCRUB

 

2. Pecahkan sebiji – sebjiji setengah vita c plus dan masukkan soothing radiance whitening softener dalam 5 titik. Gaul rata. ( mangkuk sebelah kiri) –> MASKER

 

Cara-cara:

1. Sapu dan gosok scrub ke muka selama 2 minit. Gosok terutama bahagian tepi hidung, dahi, hidung, dagu dan pipi. Gosok leboh di bahagian whitehead/blackhead.

 

2. Biar sehingga kering dalam 5 minit. Kemuadian basuh.

 

3. Lap muka hingga kering.

 

4. Sapukan masker dan biar kering atau sampai esok pagi.

 

5. Basuh muka hingga bersih.

 

6. Selamat merasakan kulit muka yang segar, bersih, lembut dan licin.

 

Tips: scrub dan masker berlebihan bolehlah digosokkan di bahagian leher, siku ataupun lutut 😊

 

Selamat mencuba.

 

Kalau nak try produk-produk ni, watsapp je saya di 0128879897.

Leave a Reply