Rawat Gangrene Untuk Elak Kaki Dipotong

Kita biasa dengarkan, orang kencing manis teruk ni, terpaksa potong kaki. Sebab tu, bila shaja disahkan sakit kencing manis, pesakit kena ambik langkah berjaga-jaga lebih sikit untuk memastikan gula di dalam badan sentiasa terkawal. Antara salah satu komplikasi yang ditakuti adalah gangrene, yang mana boleh menyebabkan kaki anda dipotong.

Kencing Manis dan Bahaya Gangren

Gangrene merupakan komplikasi yang paling ditakuti oleh pesakit kencing manis. Ini kerana, bila gula di dalam darah dah terlampau tinggi dan tidak terkawal, ia akan menyebabkan tisu-tisu pada kaki mula menjadi rosak dan mati. Bila tisu ni mati, gangrene terjadi dan ia akan menyebabkan kaki terpaksa dipotong.

Gula yang amat tinggi ini merosakkan saraf kaki, sehingga menjadi peripheral neuropathy. Dinding arteri juga menjadi keras dan menyempit. Akibatnya darah tidak dapat disalurkan dengan baik.

Ini adalah faktor penyebab utama peningkatan bahaya gangren pada penghidap kencing manis.

 

Tahap Luka Kencing Manis Pada Kaki

Sebagai pesakit anda perlu tahu cara mengenalpasti tahap luka kencing manis pada kaki. Berikut adalah klasifikasi Wagner (3) yang anda boleh rujuk;

Grade 0 – apabila kulit pada kaki masih kukuh
Grade I – terdapat ulser pada permukaan kulit kaki
Grade II – ulser yang lebih dalam
Grade III – osteomyelitis atau infeksi pada tulang dan/atau nanah yang banyak
Grade IV – gangren pada bahagian kaki hadapan
Grade V – gangren pada bahagian kaki belakang

 

Vivix Alternatif Terbaik Mengelak Bahaya Gangren

Vivix adalah suplemen paling baik buat pesakit kencing manis. Terutama anda yang sudah ada gangren atau baru mendapat ulser pada kaki.

Ianya adalah campuran lazat tumbuhan botanikal seperti;

Polygonum Cuspidatum
Muscadine Grape
European Elderberry
dan; Purple Carrot
Keempat-empat tumbuhan ini kaya dengan polyphenols. Sangat baik untuk membantu saraf pulih dan berfungsi dengan baik.

Pengambilan Vivix secara konsisten akan memulihkan saraf yang telah rosak. Arteri yang sempit juga kembali normal, dan kesannya darah dapat disalurkan dengan baik pada kaki.

Testimoni

“Diabetic gangrene on her feet causes her to lose two of her toes, after the amputation her wound did not heal, and once she begin to consume Vivix and Zinc, the wound gradually started to heal.

Gangrene kencing manis pada kakinya membuatkan beliau hilang dua jari kakinya. Selepas menjalani amputasi jari kaki, luka tidak sembuh-sembuh. Sejak itu beliau mula mengambil Vivix dan Zinc, lukanya kembali sembuh perlahan-lahan.”

Dapatkan Vivix Dengan Segera

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebotol Vivix hari ini, boleh terus buat pembelian Vivix secara Online di sini (klik). Harga sebotol Vivix ialah RM503.50 sahaja. Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Vivix akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee (M).
Berita baik! Anda boleh beli Vivix pada harga lebih jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee, dan terus nikmati penjimatan sehingga 20%. Beli 2 botol Vivix, dan dapat keahlian Shaklee percuma + penghantaran kurier percuma seluruh Malaysia + cash rebate bulan hadapan. Penjimatan berganda!
WhatsApp kami di 012-8879897  untuk mendaftar keahlian + pembelian vivix.
Jadual pemakanan Vivix dan konsultasi berterusan diberikan eksklusif untuk customer yang membuat pembelian dari kami, umieohumie.com sahaja. Harap maklum.

Leave a Reply