Carotomax Shaklee: Makanan Mata Yang Lengkap

Ramai yang sibuk pelihara kulit supaya cantik. Tapi tak ramai yang sibuk pelihara mata supaya sihat. Tak kisah guna cermin mata, asal kulit tetap mulus. 
Mata merupakan anugerah terhebat yang diberikan Allah kepada kita. 
Salah satu cara menjaga mata adalah dengan pengambilan makanan yang mengndungi variasi warna. 
Carotomax Shaklee adalah antara supplement yang mengandungi karotena yang tinggi yang amat baik untuk mata

Mengapa Carotomax?
Carotomax mengandungi fitokimia semulajadi yang amat penting untuk kesihatan mata, kulit dan juga membran mukosa. Ia mengandungi 6 variati carotene yang diekstrak dari rangkaian buah-buahan dan juga sayur-sayuran, termasuklah rumpai laut.
#1 Alpha Carotene : Baik untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang penurunan penglihatan
#2 Beta Carotene : Memperbaiki kulit dan penyembuhan luka, mempertingkatkan sistem imun , mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat
#3 Lycopene: Bersifat anti-oksida, menghalang penuaan organ, bagus untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun serta mengurangkan penyakit kelenjar prostat
#4 Astaxanthin: Memelihara kerosakan akibat radikal bebas dan melindungi pengoksidaan pada tisu badan
#5 Lutein: Menyekat katarak dan galucoma, melindungi mata dari radikal bebas

#6: Zeaxanthin: Melindungi mata, menuras cahay gelombang biru pendek yang merbahaya, mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks.
Manfaat Utama Carotomax
  • Lebih selamat daripada Vitamin A. Pengambilan berlebihan vitamin A boleh mengakibatkan toksisiti (keracunan), tetapi beta karotena adalah lebih selamat pengambilannya. 
  • Mempertingkatkan Penglihatan. Penghasilan ‘ungu visual’ membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia juga mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, mata kering, kelesuan mata, galucoma, katarak, eye bags dan gelung hitam di mata
  • Meredakan penyakit kulit. Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasism senile plaque, kulit kering, kulit gugur dan jerawat. Penggunaan luaran pula membantu merawat pustule, scabies serta ulser kulit.
  • Melindungi epithelial.  Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-parubronkus, pundi kencing, ovari dan merawat ulser dalam saluran usus.
  • Malawan kanser dan oksidasi. Mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
  • Menghalang infeksi. Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respirotari paru-paru (batuk, hepatitis, asma dan selsema)
  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat. Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga penghasilan sperma yang sihat. 
Ingin Mencuba Sendiri Carotomax?
Dengan hanya RM 74.00 bagi kesihatan mata, kulit dan tubuh badan, ianya adalah amat berbaloi. Ia juga dijamin selamat. 

Untuk order atau pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi saya di nombor di bawah. Konsultasi percuma dan terbaik akan diberikan 🙂

Leave a Reply