Jeragat Pada Kulit : Punca Dan Penyelesaiannya

Jeragat atau pigmentation merupakan bintik-bintik hitam, tanda penuaan yang amat ditakuti oleh wanita. Ianya terjadi disebabkan oleh pancaran sinar matahari (UV ray) yang menembusi lapisan dalam kulit dan menyebabkan penuaan.

Cahaya UV ini akan mengaktifkan pigmen sel bernama Melanocytes untuk mennghasilkan melanin, yang menyebabkan kulit anda gelap serta bintik-bintik hitam yang kita tidak suka. Kesan jeragat ini terbentuk beberapa tahun sebelum ia muncul di kulit kita. 
Selain itu, jeragat juga biasa terhasil apabila wanita muda mengambil pil perancang, serta di kalangan ibu mengandung akibat perubahan hormon badan. Tetapi, pada kebiasaannya jeragat ini akan menghilang selepas mereka melahirkan bayi

Penyelesaian Kepada Masalah Jeragat
#1 Laser

Ini merupakan cara yang popular untuk menghilangkan jeragat. Tetapi ia mempunya kesan-kesan lain seperti harga yang mahal, boleh menyebabkan kegagalan berkali-kali, jeragat yang datang kembali dan laser ni hanya boleh dibuat ke atas orang yang berkulit cerah. (Yelah, buat kat orang berkulit gelap, nanti jadi putih melepak, susah pulak)

#2 Krim pemutih dengan steroid

Tidak digalakkan kerana menyebabkan kegatalan pada kulit, mengandungi toksik, dan sesetengah mengandungi merkuri (bahan terlarang).

#3 Shaklee Collagen Powder (SCP)

Sudah pasti Shaklee adalah selamat, semulajadi dan tidak meninggalkan kesan sampingan. SCP ini mengandungi 40000mg kolagen sisik ikan merah proprietari iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi. Ianya amat halus dan mudah diserap oleh kulit. 
Dengan peningkatan umur, kolagen di dalam badan kita akan berkurangan. Ia akan menyebabkan tanda-tanda penuaan semakin jelas kelihatan. Termasuklah jeragat.
Faedah-faedah lain pengambilan Shaklee Collagen Powder
Testimoni Pengguna SCP
Teruja sangat bila melihat testimoni pengguna SCP ni.
Puas hati bila pelanggan puas hati. Anda ingin menjadi segembira adik ini?
Berminat Ingin Mencuba
Sekiranya anda ingin mencuba cara penyelesaian yang paling selamat untuk masalah jeragat anda, boleh lah hubungi saya untuk mendapatkan SCP ini. Harga sekotak SCP ini ialah RM298 (15 sachet), untuk penggunaan sebulan.
Sempena bulan promosi ini (September 2014), anda boleh dapatkannya pada harga yang menjimatkan, serta keistimewaan tersebut:
BUY 6 FREE 1
Free Membership
Free Postage
Free 1 box of Shaklee Collagen Powder
Member Price
Cash Bonus
Tapi, sekiranya anda ingin mencuba sekotak dulu pun digalakkan, kerana kesan yang paling cepat boleh nampak seawal 5 sachet.
Untuk keterangan lanjut, anda bolehlah hubungi saya seperti di bawah. Konsultasi terbaik akan diberikan.

Leave a Reply