Resipi Brocolli Goreng Bersama Omega Untuk Anak Yang Tidak Gemar Sayur

Saya ada 3 anak yang jenis tak nak makan buah dan sayur. Rasanya,
majoriti kanak-kanak memang susah nak makan sayur dan buah kan? Sebab tu
makin banyak penciptaan susu tambahan, makanan tambahan dan macam-macam
lagi.

Jadi umie kepada anak-anak yang ‘picky eater’ ni kene jadi
creative sikit. Nak bagi sayur ke buah ke kene buat ikut cara mereka
suka. Anak saya pulak bukan jenis yang ‘makan hasut’ dengan makanan
warna-warni. Hehhe.

cute kitty bento
Yang warna-warni macam ni lagi anak saya tak nak makan


Entry kali ni saya nak share menu simple sangat tapi anaksaya sangatlah suka.

Brocolli Goreng bersama Omega
Bahan-bahan:
Seberapa banyak brocolli
Sebiji telur
Tepung serbaguna
Sebiji Omega Guard Shaklee
 

image



Cara-cara:
1. Potong brocolli ikut sesuka hati
2. Pukul telur dan pecahkan sebiji Omega Guard Shaklee (gambar omega tak masuk pulak)
3. Celupkan brocolli satu persatu ke dalam telur tadi
4. Gaul dengan tepung serbaguna satu persatu
5. Goreng di dalam minyak yang panas satu persatu sehingga kekuningan
6. Angkat, dan sedia untuk dimakan

Apa macam? Simple je kan? Meh la cuba. Bukan takat anak je suka, bapak kepada anak-anak pun pasti suka 🙂
 
Untuk pastikan anak-anak yang ‘picky eater’ ni cukup nutrisi, ibu-ibu juga boleh la memberi mereka makanan tambahan.

Mealshake -French Vanilla Shaklee
Mealshake
Shaklee ini menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang lengkap
dan diperlukan oleh tubuh badan. Ianya juga amat muda diserap oleh tubuh
badan. Diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan,
sayur-sayuran, kacang soya, lactoalbumin dan lain-lain.

Mealshake
ini sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi hinggalah ke orang
dewasa, ibu mengandung, pelajar, para atlet, vegetarian, orang sakit,
orang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.

Mealshake ini antara kegemaran anak-anak saya. anya campurkan dalam minuman mereka. Pasti rasanya lebih enak

Nak Cuba Mealshakes Shaklee?

Bagi ibu bapa yang ingin mencuba Meal Shakes, bolehlah menghubungi saya terus. Nak lebih jimat pun saya boleh bagitahu caranya 😉

pengedar shaklee sarawak

Leave a Reply